Wie is RS3D?

RS3D is een éénmans- engineerings bedrijf met ruime ervaring in de interieurbouw, machinebouw en denkt mee in creatieve oplossingen. Na een studie werktuigbouwkunde aan de hogeschool Eindhoven ben ik de CAD wereld in gerold met het idee 2D is verleden tijd, ik moet direct de stap naar 3D maken. Via een aantal engineeringsbureau’s waar ik met Unigraphics/ NX aan de slag ben gegaan ben ik op een gegeven moment tegen het toen pas net ontwikkelde SolidWorks 2000 aangelopen. Getriggerd door de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheid die door een collega werd geboden om dit thuis te installeren heb ik me zelf de basis van de software aangeleerd.

Werkervaring

In een zoektocht naar een bedrijf die met SolidWorks werkt kwam ik in 2001 in aanraking met museuminrichter en interieurbouwer Bruns, destijds in Westerhoven waar ik 9 jaar werkzaam ben geweest als engineer en ruime ervaring heb opgedaan in de interieurbouw en productontwikkeling.

Per toeval kwam Cadmes, leverancier en opleidingsinstituut van SolidWorks, op mijn pad. Daar ben ik van 2011 tot en met 2013 werkzaam geweest als support engineer, SolidWorks instructor (12 verschillende cursussen) en SolidWorks consultant. Hier heb ik ook in een traject van een 8-tal examens de titel SolidWorks Certified Expert behaald.

Toch bleef de interesse in de techniek en praktijk ruimschoots aanwezig en een gemis in de toch wel theoretische software wereld. Derhalve ben ik 1 september 2013 als freelance engineer gestart en heb me nog geen dag verveeld!

Wat doet RS3D?

Met een divers klantenbestand, waaronder Bruns, De Kroon engineering, deblick, Leenders Haardkachels, SNL machinebouw en Q-fin/ Baxmetaal ben ik van vele markten thuis. Denk hierbij aan engineering en product ontwikkeling maar ook aan opleiding van engineers op SolidWorks gebied en consultancy. Daarnaast ben ik enthousiast gebruiker van de Netach viewer, software die je projecten inzichtelijk maakt. Dus heb je extra capaciteit nodig, zoek je naar optimalisatie van je SolidWorks proces of inrichting van de CAD omgeving, neem gerust eens contact op dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!